جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

کمر درد

کمر درد

یکی از مشکلاتی که امروزه بیشتر مردم متناسب با شغل و فعالیت روزانه خود با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کمر درد می‌باشد. این عوامل می‌تواند شامل بلند کردن اشیاء سنگین و یا سقوط و زمین خوردن و عوامل دیگر نیز باشد. در این مقاله قصد داریم تا انواع بر کمر درد و راه های درمان آن را بررسی کنیم.

کمر درد یکی از مشکلات و بیماری های بسیار شایع می‌باشد. در زبان انگلیسی به این بیماری low back pain می‌گویند. میتوان گفت طبق تحقیقات ۸۵ درصد مردم حداقل یک بار به کمر درد دچار شده‌اند. طبق تحقیقات، بعد از سرماخوردگی، دومین علت مراجعه مردم به پزشک، کمر درد می‌باشد.

کمردرد به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می‌شود.

کمر درد چیست؟

دردی که در قسمت پایین کمر به وجود می‌آید، کمر درد نامیده می‌شود. کمر درد به علت بیماری های در ساختمان کمر قرار دارند به وجود می آید که برخی از آنها شامل  دیسک کمر، لیگامانهایی که استخوان های ستون فقرات را به هم متصل می‌کند و مفاصلی که مهره ها را به یک دیگر متصل می‌کند.

طبق آمار حداقل ۸۰ درصد مردم کمر درد را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند (بیش از یک بار) . به همین دلیل کمر در شایع ترین دلیل مراجعه به پزشک می‌باشد. البته طبق آمار رسمی و اداری، کمر درد مهمترین دلیل استعلاجی ها و مرخصی های کارکنان ( شامل کارمندان و کارگران ) می‌باشد. به همین دلیل این موضوع می‌تواند باعث کاهش کارایی یک واحد تولیدی و زیرساختی شود.

در برخی از موارد علت کمر درد میتواند یک بیماری ساده باشد و با چند روز استراحت و مصرف دارو های ساده درمان شود؛ اما در برخی از موارد نیز شاهد کمردرد هایی هستیم که درمان های ساده و دارو های معمولی به در آن پاسخگو نمی‌باشد. به این نوع کمر درد، مزمن می‌گویند.

تشخیص علت کمر درد برای درمان و برنامه درمانی مناسب بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

ساختمان کمر انسان ساختمان پیچیده ای دارد که از تاندون ها، دیسک ها، استخوان ها و ماهیچه ها تشکیل شده است. کمر محلی می‌باشد که اعصاب کمری در آن قرار گرفته اند؛ این اعصاب از نخاع خارج شده و از طریق کمر به اندام های تحتانی می‌رسد.

علت کمردرد

در مواقعی کمردرد می‌تواند نشانه ای از یک بیماری حاد و مضر در بدن باشد؛ مانند سرطان. معمولا بعد از معاینه پزشک و انجام آزمایشات، علت این مشکل مشخص می‌شود و قبل از انجام آن ها نمی‌توان به طور قطع علت این مشکل را تشخیص داد. در واقع تمامی علت های بیان شده قبل از انجام آزمایش یک احتمال می‌باشد.

نکته حائز اهمیت که بیماران باید به آن توجه کنند این است که علت درد کمر یک علامت می‌باشد و اگر احساس می‌شود که در مدت چند روز درد آن کاهش پیدا نمی‌کند، باید به یک متخصص طب ورزش یا فیزیکی مراجعه کند.

علت های کمر درد، دلایل متعددی می‌باشد که خود آن نیز انواع مختلفی دارد مانند:

  • کمر درد عصبی
  • کمر درد التهابی و ارجاعی
  • کمر درد های شغلی
  • کمر درد سیاتیکی
  • کمر درد با ام آر آی نرمال

علت کمر درد در زنان و مردان

کمردرد در زنان

در زنان، کمر درد با توجه به وضعیت لگن، زایمان، قدرت عضلات و هورمون های زنانه و البته اصول کارکردن اشتباه در خانه و در زنان خانه دار شایع تر است. البته توجه کنید که کمردرد در زنان گاهی نیز به علت مشکلات و بیماری های زنانه مانند اندومینوز می‌باشد و این بیماری می‌تواند باعث تشدید کمردرد شود.

البته تمام کمر درد های زنان در دران قاعدگی و پریود ( سیکل ماهانه ) تشدید می‌شود و لزوما مربوط به بیماری خاصی نمی‌باشد.

کمردرد در مردان

کمر درد در مردان بیشتر با علل مکانیکال یا سیاتیکی جدی مانند دیسک کمر در ارتباط می‌باشد. البته در مواردی می‌تواند کمردرد مردان در ارتباط با بیماری های بیضوی و پروستات نیز باشد.

 

انواع کمردرد

کمر درد

کمردرد را میتوان به لحاظ زمان آن به چند دسته تقسیم کرد:

  • کمردردی که کمتر از ۶ هفته طول بکشید و در عرض یک و نیم ماه بهبود پیدا کند حاد نام دارد.
  • کمردردی که بین یک و نیم تا سه ماه بعد از آغاز علائم دیده شود، تحت حاد نامیده می‌شود.
  • کمردرد های مزمن دسته ای هستند که بعد از سه ماه درمان دچار بهبود نشده و ادامه پیدا می‌کنند.

هرچه زمان کمردرد بیشتر طول بکشد یعنی مشکل بیشتر می‌باشد.

از لحاظ خصوصیات بالینی نیز به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • درد التهابی نوعی است که هنگام صبح و موقع برخاستن از خواب در بیمار ایجاد می‌شود و بعد از کمی گرم شدن بیمار و حرکت بهبود پیدا می‌کند.
  • کمردرد های مکانیکی نوعی هستند که با استراحت بهتر می‌شوند و در صورت حرکت دچار وضعیت و درد وخیم تری می‌شوند. علت آنها بیشتر ریشه عصبی دارد مانند پارگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی و نا پایداری حرکت مهره ها و لیز خوردن آنها.
  • نوع مخلوط از و شکل بالا که مربوط به تومور ها و شکستگی های می‌باشند.

کمر درد خطرناک

در مشکلات کمردرد، پزشکان متخصص یک سری علائم تعیین کرده اند که به آن عنوان ” پرچم قرمز ” داده اند. منشا این کمردرد قاعدتا باید بیشتر از یک درد ساده و زودگذر باشد و نیاز به مطالعات بیشتری دارد. برخی از این علائم عبارتند از:

  • تمامی کودکان زیر ۱۸ سال و افراد بالای ۵۵ سال در زمان کمردرد باید تحت بررسی جدی و دقیق قرار بگیرند.
  • کمردرد های بعد از یک ضربه شدید مانند تصادفات و ضربات باید مورد بررسی شدید قرار بگیرد.
  • کمردرد هایی که ماهیت و نشانه های درد مکانیکال را ندارند مانند کمردردی که با فعالیت و حرکت تغییری در میزان درد آن ایجاد نمی‌شود.
  • کمردرد بیماران با سابقه مصرف زیاد کورتون
  • کمردرد بیماران سابقه دار در سرطان
  • کمردرد در بیماران دارای نقص ایمنی بدن
  • در بیماران دارای ضعف عمومی و یا تعریق شبانه
  • کمردرد در بیماران دارای خشکی کمر و یا کمردرد صبحگاهی شدید
  • کمردرد در بیماران دارای سابقه دار در رماتیسم و درگیری مفاصل

راهکار درمانی

از بهترین راهکار های درمانی برای رفع انواع سردرد استفاده از قرص های مسکن می‌باشد.

شرکت کیمیا آرا برای اولین بار در ایران، ترکیب جدیدی از مسکن حاوی استامینوفن و ایبوپروفن با دوز مناسب با نام تجاری “فوریموپلاس” تولید کرده است.

کمر درد

فوریمو پلاس

فوریمو ۶۰۰ میلی گرم

حاوی ایبوپروفن پیوسته رهش ۸۰۰ میلی گرم است که برای رفع التهاب و دردهای بسیار شدید مصرف می شود.

کمر درد

فوریمو ۶۰۰ میلی گرم 

فوریمو ۸۰۰ میلی گرم پیوسته رهش

حاوی ایبوپروفن پیوسته رهش ۸۰۰ میلی گرم است که برای رفع التهاب و دردهای بسیار شدید مصرف می شود.

کمر درد

فوریمو ۸۰۰ میلی گرم

مطالب مشابه
تغذیه برای شفافیت پوست

چگونه با رژیم غذایی صحیح، پوستی شفاف داشته باشیم؟

پوست بزرگترین اندام بدن است و سلامتی و شادابی آن می­‌تواند نشان­ دهنده عملکرد صحیح ارگان‌های اصلی باشد. تغذیه برای شفافیت پوست یکی از عوامل مهم و اثرگذار در سلامتی آن است. همه ما دلمان می‌خواهد پوستی شفاف و بی ­نقص داشته باشیم اما در مورد اینکه ارتباط بین تغذیه

ادامه مطلب ...

جلسه علمی گروه قلب و عروق بیمارستان میلاد

جلسه علمی گروه قلب و عروق بیمارستان میلاد با موضوع بررسی اثرات داروی تیکاگرلور در مطالعات بالینی جلسه علمی گروه قلب و عروق بیمارستان میلاد با موضوع بررسی اثرات داروی تیکاگرلور در درمان سندرم حاد کرونرو سندرم مزمن کرونربا ارائه مطالعات بالینی با حضور اساتید محترم متخصص قلب و عروق:

ادامه مطلب ...
تفسیر آزمایش خون

تفسیر آزمایش خون

حتما برای هر فردی از بدو تولد تا تمام روز های عمرش، چند باری به دلایل مختلف مانند وجود علائم برخی بیماری ها، دستور پزشک، چکاپ و… وادار به انجام آزمایش خون شده باشد. تفسیر آزمایش خون برای هر فردی دارای مشکلاتی می‌باشد چراکه کلمات و عبارات به صورت انگلیسی

ادامه مطلب ...