یکی از بیماری هایی که میتواند سبب مشکلاتی همچون ایجاد التهاب در دستگاه گوارش شود، بیماری کرون میباشد. این بیماری، بیماری التهابی روده میباشد. بیماری کرون دردناک، ناتوان کننده و حتی گاهی میتواند تهدید کننده حیات فرد شود.
بیماری کرون چیست؟
یکی از انواع بیماری های روده میباشد و التهاب روده را به همراه دارد. این بیماری به طور کلی باعث التهاب دستگاه گوارش میشود و میتواند قسمت های مختلف را درگیر کند. اما در بیشتر مواقع روده کوچک و کولون (قسمتی از روده بزرگ) را درگیر میکند. میتواند منجر به شکم درد، اسهال شدید شود که البته نشانه های دقیق تر آن را در ادامه بیان خواهیم کرد. این التهاب معمولا به لایه های عمیق بافت روده رسیده و گسترش پیدا میکند.
بیماری کرون یک بیماری مزمن بوده و میتواند تمام قسمت های دستگاه گوارش از دهان تا مقعد را درگیر کند. این بیماری تظاهرات خارج روده ای نیز دارد مانند: آرتریت، ضایعات پوستی.
علائم بیماری کرون
البته علائم بیماری بسته به این است که کدام قسمت از دستگاه گوارش و یا روده درگیر شده باشد. اما قالب علائم آن عبارت است از:
- زخم شدن دهان
- اسهال
ممکن است شدید یا خفیف باشد. گاهی نیز ممکن است مخاط، خون و یا چرک در مدفوع وجود داشته باشد.
- زخم روده
زخم شدن نواحی آسیب دیده در روده ممکن است خون ریزی کند. در صورت خون ریزی این نواحی، بیمار خون دفع میکند.
- خستگی
- کاهش وزن
- کم خونی
- خون ریزی رکتوم و شکاف های مقعدی
علائم دیگر آن نیز عبارت است از:
- التهاب چشم
- التهاب کبد یا مجاری صفرا
- تاخیر در رشد یا رشد جنسی در کودکان
- آرتروز
انواع بیماری کرون
- معدوی دئودنالی:
این نوع بیماری عمدتا معده و دئودنوم را درگیر میکند. دئودنوم اولین بخش از روده کوچک است. 5درصد افراد مبتلا به این بیماری به این شکل از بیماری دچار میشوند.
- ایلئیت:
التهابات در آخرین بخش روده کوچک رخ میدهد. ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به کرون به این شکل از بیماری دچار میشوند.
- کولیتی:
این شکل از بیماری نیز حدود ۲۰ درصد از بیماران کرون را تشکیل میدهند. نواحی کولون را درگیر میکند.
- پری آنال:
التهابات و درگیری پری آنال تقریبا ۳۰ درصد از بیماران بیماری کرون را تشکیل میدهد.
- ژوژنوایلئیت:
این شکل از بیماری در بخش دوم روده کوچک که ژژنوم نام دارد رخ میدهد. این شکل از درگیری نادر میباشد.
- ایلئوکولیت:
این نوع نیز قسمت های کولون و ایلئوم را درگیر میکند. شایع ترین نوع بیماری میباشد و اکثر بیماران کرون به این نوع مبتلا میشوند.
اگر شما در عادات رودوی خود متوجه تغییراتی با توجه به علائم گفته شده شدید، واجب است که به یک پزشک متخصص گوارش یا متخصص داخلی مراجعه کنید تا با انجام آزمایش ها به تشخیص بیماری شما بپردازند و درنهایت با تجویز دارو روند درمانی شمارا تعیین کنند.